Wie heeft de canonliedjes gemaakt?

Lees alles over Majel Lustenhouwer

Over Majel Lustenhouwer

25 jaar Kinderen voor kinderen

Roep de naam Majel Lustenhouwer en de kans is groot dat iemand terugroept ‘Kinderen voor Kinderen’! Logisch, want Majel is 25 jaar lang dirigent, componist en drijvende kracht achter dit nog steeds zo populaire koor geweest. Een paar jaar geleden vond Majel het eens tijd voor wat anders. Maar laten we bij het begin beginnen:

Muziekonderwijs

Majel is geboren en getogen in Soest. Hij studeerde koordirectie (bij Frans Moonen) en schoolmuziek en  werkt sinds 1974 in het muziekonderwijs. Sindsdien heeft hij duizenden kinderen het plezier van samenzingen en het muziek beleven laten ervaren. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van kinderrepertoire, vooral wat betreft het vakkundig en verantwoord uitvoeren hiervan.

Dirigent

Als dirigent van o.a. Kinderen voor Kinderen (deel 1 t/m 25) en het AVRO kinderkoor heeft hij bijgedragen aan diverse radio en televisieprogramma’s. Ook tijdens de “Volkoren”projecten in Hilversum, waarbij het Groot Omroepkoor samenwerkte met diverse scholen, werd het belang van samenzingen en het ontwikkelen van repertoire benadrukt. Voor dit project schreef Majel in opdracht van het Groot Omroepkoor een drietal werken.

Theater

Majel heeft al veel voetstappen gezet in theaters door heel Nederland.
Het begon met de theatertour van Kinderen voor Kinderen, daarna de Meezingshow ter gelegenheid van het jarig jubileum van het Kinderen voor Kinderen Songfestival.
Sinds 2000 staat Majel ook in het theater met diverse kindervoorstellingen.

Ook speciale, kortlopende theaterprojecten hebben zijn aandacht. Op kasteel Groeneveld in Baarn heeft hij een aantal jaren een Sinterklaasvoorstelling gespeeld, waarna men de, in deze contreien, zeer populaire slaapkamer van Sinterklaas kon bezoeken. Tot voor kort speelde hij de voorstelling “Fiep Fiep Hoera!” bij een tentoonstelling ter ere van de honderdste verjaardag van Fiep Westendorp.

Componeren

Majel is een veelzijdig componist en doet dit met veel plezier. Zijn opdrachten hiervoor zijn heel divers, zoals op maat gemaakte werken voor bedrijven, symposia e.d., al of niet voorzien van een speciaal geschreven tekst. Majel werkt hiervoor samen met diverse gerenommeerde tekstschrijvers.


Ook voor zijn project “liedjes bij de geschiedeniscanon” is deze samenwerking heel belangrijk. Zie voor meer informatie over dit project canonliedjes.nl!

Schoolprojecten

Helaas hebben niet alle basisscholen een muziekdocent, maar heeft men soms wel de behoefte om de leerlingen in contact te brengen met muziek. Dit kan zijn een schoolfeest, een afscheid of jubileum en natuurlijk een Kerstviering of een eindmusical.
Majel verzorgt muziekprojecten op scholen. Ook hier is het maatwerk: van 1 dag tot een aantal weken, alles is bespreekbaar.
Bij een dagproject werkt Majel met alle groepen afzonderlijk en op hun eigen niveau gedurende ca. 45 minuten. Aan het eind van de dag, meestal het laatste half uur, is er een presentatie voor de ouders, waarbij alle groepen laten horen wat ze hebben geleerd.
Ook zorgt Majel dat iedereen meedoet en deze slotpresentaties worden vaak ervaren als een waar feest voor groot en klein.
Bij een projest van langere tijd is veelal sprake van bv een kerstviering of de eindmusical.

Tijdens een dagproject is de indeling van de lessen en groepen afhankelijk van het aantal groepen en de grootte ervan. Eea gaat altijd in overleg met de opdrachtgever.

Indien een school gaat starten met een project, bv de eindmusical en men wil graag dat Majel zich gedurende een paar weken daarvoor op enige manier inzet, is ook dat bespreekbaar en zal er in goed overleg een planning worden gemaakt.

Kindervoorstellingen

  • De voorstellingen zijn altijd interactief met als basis de muziek.
  • Ook is er ruimte voor speciale wensen, zoals een voorstelling voor kinderen met een beperking
  • Populair zijn de Sinterklaasvoorstellingen.
    Voor peuters is er “Zingen en Springen met de Liedjespiet”
  • Zie voor meer informatie: Voorstellingen

Meer informatie

Neem voor meer informatie of boekingen gerust contact op! Dat kan via:

Workshops op maat

Zingen en muziek maken. Dan vergeet je even de wereld om je heen. Samen zingen en muziek maken is nog leuker. In bedrijven en organisaties is een workshop met muziek een uitstekend instrument om te teambuilden en onderlinge stress en wrijvingen weg te nemen. En wat dacht u van een eigen bedrijfstune of lied? Wel zo bijzonder!

Workshop kind en muziek

Een inspirerende workshop voor Kinderdagverblijven en naschoolse opvang.
Muziek en kinderen, dat hoort gewoon bij elkaar. Daarom willen medewerkers van kinderdagverblijven en in de na-schoolse opvang gaag 'iets' met muziek doen. De vraag is dan vaak wat en hoe je dat gaat doen. Tijdens de workshop Kind & Muziek laat Majel Lustenhouwer zien, horen en voelen hoe je kinderen actief van muziek laat genieten.
Lees verder...

Reacties

Henk Temming over Majel: "Onze gemeenschappelijke bijdrage aan bedrijfsfeesten wordt altijd zeer positief ontvangen. Het is altijd een groot feest en iedere keer is weer anders! Soms ligt het accent op het schrijven en het samen ergens aan werken. Een andere keer wordt er met solisten en koor een opname gemaakt waar enkele duizenden CD's van worden gemaakt. Majel weet altijd de juiste toon te pakken (zowel letterlijk als figuurlijk). Hij inspireert en motiveert de mensen altijd."

Alle liedjes kunnen ook worden meegeleverd bij de cd’s als mp3 bestand.

U kunt dit aangeven bij uw bestelling.